Thursday, 20 December 2012

21 Dec 2012 - Stock Ayam Untuk Dijual - SOLD


Assalamualaikum

Saya ada 2 Ekor Ayam Untuk Dijual :

1) Ayam ni kami panggil "Abah" sebab saya beli selepas ayam ni menang dalam pertandingan memikat di Sagil tengah tahun ni.
- Bunuh 12 Ekor
- Umur dah sekali bulu
- Johan Tanding di Sagil, Johor
- Ayam di Jasin
- Harga : RM450.00


2) Ayam ni kami panggil " Kunyit" sebab owner letak nama kunyit.
- Bunuh 3 Ekor ( Minggu lepas bunuh sekor lg 23/12/2012) - Total bunuh 4ekor
- Ayam Muda lagi ( 6x g melaman)
- Ayam Di Pahang
- Harga : RM300.00


Thursday, 6 December 2012

07 Dec 2012 - Stock Ayam Untuk Dijual -UPDATE!!

Assalamualaikum,

Saya mengiklankan beberapa ekor ayam cantik untuk dipindah milik, Ayam ini milik "sifu" saya di Area Tangkak,Johor . Bole datang tengok kalu berkenan ( sila buat appointment sehari sebelum datang, sbb kami bekerja)

* Gambar Ayam Muda Di bawah ni ayam baka ujung. RM250.00 / Ekor



Di bawah ni adalah ayam yg telahpun dipilih oleh "juara" dan "breeder" ayam-ayam baik..

1) Kuning Kaki Putih

- Umur 14 Bulan
- Berat 3kg
- Tulang Cantik.
- RM400.00   RM300.00





 2) Kuning Karat (Bapak Win 2x)
- Umur 11 Bulan
- Berat 3.1kg
- Ayam Ujung
- Tulang Cantik.
- RM350.00  RM250.00




3) Kuning (Baka Buta Win 4x di siam)
- Umur 11 Bulan
- Berat 3.2kg
- Ketip Body
- Tulang Padat Cantik.
- RM450.00 RM380.00




Berminat Sila SMS : 013-3227141 (Pok Teh)

Tuesday, 28 August 2012

Cara-Cara Terbaik Wing Clip Burung Kesayangan Anda!!

Assalamulaikum dan selamat sejahtera

Ni cara-cara saya clip burung-burung parrots, tk kisah samada bersize kecil or besar.



Ada 2 Cara sebenarnya tapi saya tk praktik kan cara yg satu lg sbb burung still bole terbang walaupun dh clip. so mudah saja caranya ..anda bole ikut cara yg saya dh praktikkan ini.

Cara-caranya :
1) Serkup je kepala diaorg ngn towel sbb depa ni gigit.
2) ambil gunting tajam
3) potong " primary wing " - dari luar No1 - No 4
4) Jangan potong " Secondary Wing " .Anda cuma potong sama paras dgn secondary wing sahaja.

Selamat Mencuba

Sekian.

Tuesday, 22 May 2012

Stock 23 May 2012 - Burung import dari pakistan.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Alhamdulillah proses mengimport burung-burung dari pakistan kali ke-3 sudah selesai. Berikut jenis-jenis burung yang akan sampai pada 28hb May 2012 ini. dan masa kurantine akan diambil selama 7 hari dari tarikh tersebut. Burung-burung ini tidak memerlukan lesen untuk membela.

1) Lovebirds
 - Lutino Red Eye Peach face
 - Creamino Red Eye White face
 - Blue/turquoise White face

2) Cockateil
 - Whiteface
 - Lutino Red Eye

3) Finches
 - Zebra Finches.

Tempahan akan di ambil selepas burung-burung sampai di tangan kami. Terima Kasih.
0133227141

Monday, 14 May 2012

Stock 15 May 2012 - Pelbagai burung untuk dijual - SOLD OUT

Assalamualaikum WBRT

15 May 2012 - Stock burung untuk dijual.

1) Baby Sun Conure - RM500.00 /Ekor ( Stock ada 6 Ekor Sahaja) - SOLD
 - Baby Sun Conure - SOLD
 - Baby Sun Conure - SOLD
 - Baby Sun Conure - SOLD
 - Baby Sun Conure - SOLD
 - Baby Sun Conure - SOLD
 - Baby Sun Conure - Available

2) Indian Ring Neck Lutino - RM500.00 /Ekor ( Stock ada 3 Ekor Sahaja) - SOLD
 -  Indian Ring Neck Lutino
 - Indian Ring Neck Lutino
 - Indian Ring Neck Lutino

3) Congo African Grey - RM1800.00 /Ekor ( Stock ada 1 Ekor Sahaja) - SOLD
 - Baby Congo African Grey

4) Lovebird Peach face Matang - Booked - RM150.00
    Lovebird Peach face Matang - Booked - RM150.00
    Lovebird Peach face Muda - Available  - RM120.00
    Lovebird Peach face Muda - Available  - RM120.00

5) Strawberi Finch - RM25.00/Ekor ( Banyak Stock)


Sila SMS/Call - 0133227141
Penghantaran seluruh Semenanjung Malaysia disediakan.

Sunday, 6 May 2012

Stock 08 May 2012 - Pelbagai Jenis Burung Dijual - SOLD OUT

Assalamualaikum Wbrt dan Selamat Sejahtera,
Saya dah update burung-burung yang available, ada yg dah ambil semalam, dan ada yang cancel sbb masalah kewangan.

Di sini saya listkan beberapa jenis burung-burung peliharaan untuk dijual:

1) Congo African Grey - (CAG) 1 Ekor - Umur 2 Bulan Lebih - SOLD
    a) CAG - Available ( Bulu dh 95% full)



2) Sun Conure (SC) 3 Ekor - Umur 1bulan lebih - RM500/Ekor - SOLD
    a) Sun Conure - SOLD
    b) Sun Conure - SOLD
    c) Sun Conure - SOLD


3) Indian Ring Neck ( Lutino) 4 ekor - Umur 1bulan  - RM500/Ekor -SOLD
     a) IRN Lutino 
     b) IRN Lutino 
     c) IRN Lutino
     d) IRN Lutino

4) Green Cheek Conure - (Normal dan Yellow Sided) - RM750 (with license) - SOLD



Lokasi Bangi .Terima Kasih.

SMS 0133227141. (pakteh)

Thursday, 26 April 2012

Stock 27 April 2012 - Baby Hans Macaw dan Lutino Cockateil Tame. - SOLD

Assalamualaikum WBRT

1) Baby Hans Macaw 1 Ekor (Umur sebulan lebih)- SOLD
2) Cockateil Lutino Jinak 2 Ekor ( Umur 3 Bulan dan 5 Bulan) - Sold sekor aje..sekor lg tk sihat.




Sebarang pertanyaan Sila Call - 0133227141
Lokasi Bangi..

Monday, 23 April 2012

Stock 20 April 2012 - Pelbagai Jenis Burung Untuk Dijual.

Assalamualaikum WBRT,

Salam sejahtera, Stock yang sampai minggu ni adalah :

Baby Hand feed / Jinak.
================
1) Congo African Grey  1 Ekor  - RM1.8k / Ekor - Booked
2) Sun Conure  3 Ekor - RM500.00/Ekor - All Booked

Breeding Pair / Untuk Pembiakkan (Liar)
============================
1) Glaudian Finch ( Mix Color)  6 Ekor - RM150.00/ Ekor - (Booked 4 Ekor) Available cuma 2 Ekor
2) Lovebird Peachface Olive (matang) - RM280.00/ Pair - Available
3) Lovebird Peachface Pied (matang) - RM300.00/ Pair  - Booked
4) Lovebird Masked Green (betina matang) - RM180.00/ Ekor - Booked
5) Lovebird Masked Turquoise - RM180.00/ Ekor - Booked
6) Cockateil White Face Pied/Normal - RM450.00/pair
7) Strawberry Finches - RM60.00/pair (Ambil banyak pair bole diskaun lagi)
8) Lovebird White Face (matang) 1 Ekor - RM150 - Booked

Sekian ( 0133227141).
Lokasi Bandar Sri Putra , Bangi

Wednesday, 11 April 2012

Stock 12 April - Pelbagai Jenis Burung Cantik2 untuk dijual.

Assalamualaikum WBRT .

Saya ada beberapa jenis burung-burung yang cantik2 untuk dijual minggu ni. Buat masa sekarang saya rasa ada diantara jenis burung/ warna-warna jarang ada Pet Shop. Kalau ada pun tak sempat beli...mesti ramai berebut.

1) Glaudian Finch - (Body Kuning) - RM160.00 /ekor. - SOLD
2) Strawberi Finches ( Separa Matang ) - RM30.00 /Ekor. - Available Cuma 15 ekor 
3) Lovebird Peachface Matang - RM150.00/ Ekor. - Available 6 ekor
4) Sun Conure Handfeed - RM500.00 /Ekor. - SOLD (Nxt Week Masuk Lagi)

Stock Ayam Exotic pun ada.
5) White Polish - Umur 4bulan - RM300.00/Pair
6) Golden Bantam Sebright , Umur 3bulan - RM350/Pair

Gambar akan di upload sabtu ni sb tak sempat ambil lagi.
013- 3227141  (pakteh)

Monday, 9 April 2012

Kajian tentang keluarga Finches (Burung Ciak) dan Ayam Exotic

Assalamualaikum WBRT.

Alhamdulillah proses mengimport burung-burung dari Negara Pakistan telahpun selesai, Hampir kesemuanya telahpun saya jual dan ada beberapa belas ekor yang masih ada di rumah.

Bulan April 2012 saya ingin menambah sedikit koleksi dan membuat sedikit "research" ataupun kajian tentang "Family Finches" .bagaimana tempat dia yg sesuai, bagaimana dia membiak, makanan apa yg depa minat..semua kena tahu.. Terlalu banyak "finches" ataupun orang melayu panggil "burung ciak" / " burung pipit" yang di import dari luar negara mahupun dari negara kita

Jenis yang saya berminat nak biakkan keluarga burung ciak yg mempunyai warna-warna yang menarik ini adalah :

1) Glaudian Finch
2) Zebra Finch
3) Java Sparrow 
4) Spesis Waxbill
5) Cordon Bleu
6) Cut Throat

Dan Lain - Lain lagi...

                                          Sumber Google
                                          Koleksi Baru Sampai
                                          Sumber Google
Ni Pikat untuk jadikan induk ...insyallah anak2 dia akan saya jual..
Pikat yg bawah ni pernah menang pertandingan memikat  1 Malaysia di Negeri Johor tempohari
                      Pikat yang bawah ni baru ajar..tk sampai sebulan dia dh tangkap 7ekor kesemuanya.


Untuk Ayam-ayam Exotic...saya baru je ambil beberapa pasang untuk dibiakkan di rumah mertua.

1) Black Rosecomb
2) Polish (White)
3) Ayam Hutan Pikat. (heheh)

Wednesday, 4 April 2012

Stock 01 April 2012 - Beberapa jenis burung untuk dijual.

Assalamualaikum WBRT.

Saya ada beberapa jenis burung jinak untuk dijual.

1) Sun Conure dan Green Cheeked (Yellow Sided) Jinak - RM1.2k -SOLD (GC)
2) Cockateil White Face - Pearl - RM480/pair - SOLD
3) Cockateil White Face - Pied - RM480/pair - SOLD
4) Cockateil White Face - Cinnamon - RM240/ekor - SOLD
5) Sun Conure Handfeed - RM500/ekor - Available
6) Indian Ring Neck Biru - RM450/Ekor -SOLD
7) Lovebird Opaline Lutino (Orange Face) matang- RM220/ekor -SOLD
8) Lovebird Peach Face (Mix Color) - RM120/ekor - SOLD

Lain-lain jenis yg available dekat supplier
a) Indian Ringneck jinak/handfeed - Kuning/biru
b) Alexandrine parakeet jinak
c) CAG
d) Electus

SMS/Call -0133227141 (Pakteh)

Monday, 19 March 2012

Stock 20 March 2012 - Stock untuk dijual.


Assalamualaikum WBRT

Ada Beberapa Jenis Burung Untuk Dijual Minggu Ini.

- Baby Hand feeding :- (Jinak/ Manja)

1) Lovebirds Peachface Lutino Red Eye: - RM125.00 / Ekor - SOLD
2) Lovebirds Peachface Normal Green :- RM120.00 / Ekor - SOLD
3) Lovebirds Opaline Lutino Red Eye : - RM180.00 / Ekor - SOLD
4) Electus Parrots (Female) : - RM1600.00/ekor - SOLD
5) Sun Conure :- RM550.00 / Ekor - SOLD
6) Indian Ring Neck Lutino Red Eye : - RM580.00 / Ekor - SOLD
7) Indian Ring Neck Blue Turquoise : - RM500.00 / Ekor - SOLD
8) Medium Sulphur Cockatoo :- RM2600.00 / Ekor - SOLD


- Burung untuk dijadikan Induk :- (Liar)

1) Cockateil White Face (Male) :- RM280.00 / Ekor - SOLD
2) Cockateil White Face (Female) :- RM230.00 / Ekor - SOLD
3) Lovebird Masked Cobalt Blue - RM200.00 / Ekor - SOLD
4) Lovebird Peachface Green Pied - RM120.00 / Ekor - SOLD
5) Lovebird Peachface Matang - RM150.00 / Ekor - SOLD
6) Lovebird Peachface Yellow - RM120.00/ Ekor - SOLD


Burung-Burung Import dari Pakistan (Pure Breed) - SOLD OUT



1) Budgie C - RM30.00 / Ekor   - SOLD
2) Budgie C Albino / Lutino / Creamino - RM90.00 / Ekor - SOLD
3) Budgie Crested - RM450.00 / Pair  -Available 4 Ekor
4) Budgie A - RM450.00 / Pair - Available 4 Ekor
5) Bengalese Finch - RM40.00 / Ekor - SOLD


Sila Hubungi Kami - 013-3227141 ( Pak Teh)

Sunday, 11 March 2012

Stock 12 March 2012 - Beberapa Ekor Burung Untuk Dijual

Assalamualaikum WBRT dan Selamat sejahtera,

Saya ada beberapa ekor stock burung untuk dijual :

A) Anak-Anak Burung Jinak/ Handfeed : 

1) Sun Conure Hybrid  -RM550.00/ Ekor - SOLD


2) Lovebird Opaline Lutino Red Eye (Orange Hood) - RM180.00/ Ekor
    - Available 3 Ekor lagi.

3) Lovebird Peachface Lutino Red Eye - RM125.00/Ekor
4) Cockateil Lutino Red Eye - RM220.00/Ekor
5) Cockateil Pearl - RM220.00


B) Burung-Burung Liar (Muda/Matang)

1) Lovebird Opaline Lutino Red Eye (Red Hood) - RM220.00/ Ekor (Matang) - Available 1 ekor
2) Lovebird Opaline Lutino Red Eye (Red Hood) - RM180.00/ Ekor (Muda) - SOLD


Ini sahaja stock yang ada untuk minggu ini.
Kepada yang berminat dengan burung kakaktua size besar boleh juga membuat tempahan.
- CAG
- IRN
- Sun Conure
- Green Cheeked Conure
- Blue n Gold
- Electus

Terima Kasih
(013-3227141 Call/SMS)

Monday, 5 March 2012

Stock 07 MARCH 2012 - Beberapa Jenis Burung Untuk Dijual - SOLD OUT

Assalamualikum WBRT.

Stock terbaru yang akan dijual minggu ini:

A) Jinak/Handfeeding
 1) Lovebird Peachface Lutino Red Eye RM125.00 /ekor
 2) Lovebird Peachface (Mix Color) - RM100.00 /ekor
 3) Lovebird Opaline Lutino Red Eye - RM200.00/ekor
      - Ada 6 Ekor (Orange Hood / Red Hood) - SOLD
 4) Cockateil Lutino Red Eye - RM230.00/ekor - 4 ekor - SOLD
 5) Cockateil WF Pearl - RM250/ekor - 1 Ekor -SOLD
 5) Sun Conure Hybrid - RM550.000 - BOOKKED

B) Breeding Pair (Pembiakkan) - Matang

 1) Lovebird Opaline Lutino Red Eye (3 ekor Red Hood dan 3 ekor Orange Hood)  - RM220/ekor - SOLD
 2) Lovebird Peachface Lutino Red Eye - RM320.00 / Pair - SOLD
 3) Cockateil Betina - RM230.00( Cinnamon) - SOLD


Ini Sahaja Stock utk minggu ini...( harga bole nego sikit2)
Just Call or SMS - 013-3227141

terima kasih.

Tuesday, 28 February 2012

Stock 01 March 2012 - Pelbagai jenis burung untuk dijual.

Assalamualikum WBRT,

Saya ada beberapa ekor burung untuk dijual minggu ini:

1) Anak Congo African Grey dan Sun Conure - Booked / SOLD
 - Umur 4 minggu - 5 minggu
 - Congo African Grey - RM2000
 - Sun Conure - RM550

2) Lovebird Green Fischer - Matang ( Female) - SOLD
- Harga - RM180.00/ekor

3)  Sable Pastel Green Fischer Hanfeed
- Umur - 3minggu - 4 minggu
- Ada 2 Ekor (Sekor telah pun di jual)
- Harga RM180/ekor
             Gambar atas ni induk dia ( NOT FOR SALE)

4) Peachface Lutino Red Eye - Matang - SOLD
- Umur 10 bulan.
- Bonding Pair
- Harga RM320/pair

5) Lovebird Peach face Lutino Red eye - SOLD
- Umur 9 Bulan
- Betina
- Harga RM170/ekor


* Harga bole bincang lagi...sila SMS/ call 013-3227141 ( Pak Teh)

Monday, 20 February 2012

Stock February 2012 untuk di jual

Assalamualikum,

Ada beberapa stock untuk dijual untuk minggu ni.

1) Sun Conure handfeed (Hybrid) , Umur 1bulan lebih - RM500.00 - SOLD

2) Sun Conure handfeed, Umur 1bulan lebih - Rm500.00 - SOLD

3) Masked Lovebird Pastel - RM360/pair - SOLD

4) Masked Lovebird Pastel - RM360/pair - SOLD

5) Opaline hijau muda matang - RM400 - SOLD


Berkenan ...sila SMS/Call -013-3227141 (Salehuddin / Pakteh)

Semua burung- burung diatas telah dijual..tq

Monday, 16 January 2012

Koleksi Jinak 2012......

Assalamualaikum,



                                                  Lepak kt luar rumah.....

                                                          Koleksi induk Masked Green.

                                                             Member dh beli.


Ni cerita koleksi burung-burung jinak terbaru kami iaitu , Sun Conure , Green Cheek Yellow sided , Teil Pearl  dan Teil Lutino Pearl....